Вести - Компанија

Савез економиста Србије наградио Миодрага Костића

15/12/2017
Савез економиста Србије наградио Миодрага Костића

Београд, 14. децембар 2017. –  Угледни привредник и председник МК Групе Миодраг Костић и бивши савезни министар финансија и професор Економског факултета Универзитета у Београду Јован Ранковић, добитници су Повеље за изузетност, награде коју Савез економиста Србије традиционално додељује истакнутим личностима српске економске и политичке сцене.

 

У присуству лауреата из претходних година, г. Костићу је додељено признање за изузетан допринос у области пословне економије и менаџмента, док је г. Ранковићу уручено признање за изузетан допринос у области економске теорије и политике.

 

Захваљујући на признању, Миодраг Костић је истакао да му је посебно драго што је баш он ове године препознат као креатор доброг пословног окружења.

 

“Имајући у виду добитнике повeље претходних година, свакако да ми импонује ово признање, како за мене лично, тако и за запослене у компанији коју предводим више од 30 година. Награде попут ове пријају, али вас и обавезују да будете још бољи. Поносан сам што је компанија МК Групa данас најснажнији холдинг у Србији јер својим радом и пословним резултатима унапређујемо економију наше земље.”, изјавио је господин Костић.

 

Свечани скуп уприличен је поводом 70 година постојања Савеза економиста Србије у Библиотеци „Никола Пашић“ на Економском институту у Београду, а прослави су присуствовали угледни привредници.

 

Почев од 2010. године СЕС додељује Повеље за изузетност великанима српске економске и привредне сцене. У протеклом периоду Повеља за изузетан допринос у области економске теорије додељена је: проф. Љубомир Маџар, проф. Љубиши Адамовићу, проф. Николи Стевановићу, проф. Павлу Петровићу и проф. Јурију Бајецу, госн. Душану Вујовићу и проф. Мирољубу Лабусу док је Повеља за изузетан допринос у области пословне економије и менаџмента уручена: Николи Павичићу, Драгољубу Вукадиновићу, Слободану Петровићу, проф. Момчилу Милисављевићу, Радету Свилару, Мићи Мићићу и Миодрагу Бабићу.