Vesti - Kompanija

23. Kopaonik biznis forum

09/03/2016
23. Kopaonik biznis forum

Miodrag Kostić, predsednik MK Group, bio je moderator na panelu “Održiva konkurentska prednost i kako je dostići: Uspešni primeri u regionu”. U diskusiji u kojoj su učestvovali čelnici kompanija PSP-Farman, Moji brendovi, Agrokor, Metalac Grupe i predstavnik EBRD-a, jedan od opštih zaključaka je neophodnost investiranja u Srbiji.

Da bi se uslovi za investiranje poboljšali, Miodrag Kostić, predsednik MK Group, istakao je da je potrebno poboljšati privredni ambijent, ne samo Srbije, već cele regije. Put ka tome je sprovođenje državnih mera, podsticajima, smanjenjem broja zaposlenih u državnoj administraciji isl. Akcenat bi trebao da bude na povećanju konkurentnosti, ne samo pojedinačnih kompanija, već celokupnog privrednog ambijenta.

MK Group bila je jedan od sponzora 23. Kopaonik biznis foruma, održanog od 8. do 10. marta u hotelu Grand na Kopaoniku, koji je imao rekordnu posećenost jer je okupio više od 800 predstavnika vlade, domaćih i stranih privrednika, diplomata, ekonomskih analitičara, teoretiracara i eksperata.