Vesti - Kompanija

MK Grupa ispunila obećanje: 2 miliona dinara za ovaj autentični srpski brend

ISTRAŽIVAČKE STANICA PETNICA NASTAVLJA SA NORMALNIM RADOM

31/05/2016
MK Grupa ispunila obećanje: 2 miliona dinara za ovaj autentični srpski brend

Beograd, 30. maj 2016. – U trenutku kada se ovaj centar suočava sa problemima u finansiranju, što je dovelo u pitanje održavanje letnjih istraživačkih kampova namenjenih talentovanim đacima, MK Grupa je najefikasnije odreagovala i donirala 2 miliona dinara za podrpšku kontinuitetu rada i razvoja jednog od najvećih evropskih centara za usavršavanje darovitih mladih ljudi u širem spektru nauke i tehnologije.

 

“Mladi su budućnost naše zemlje i MK Grupa uvek prepoznaje značaj ulaganja u njih, posebno ako se radi o najboljim umovima Srbije koji će nam pomoći u rešavanju problema u oblastima kojima se bavimo. Ovaj jedinstveni inkubator je od nacionalnog značanja u oblasti razvoja, razvoju ljudskog potencijala, kvalitetnog kadrova na polju nauke i tehnologije i nadam se da će i ostale kompanije prepoznati značaj talenta i ideja koje ovde nastaju i podržati dalji razvoj i rad ovog, nama bitnog, nacionalnog brenda.“, izjavio je Miodrag Kostić.

 

Kompanija MK Group donirala je sredstva koja pokrivaju blok letnjih naučnih kampova u ovoj godini, kako bi naši mladi talentovani učenici mogli da se nesmetano usavršavaju i ostvaruju odlične rezultate i u budućnosti.

 

Istraživačka stanica Petnica je najveći centar ovoga tipa u čitavoj južnoj i jugoistočnoj Evropi. Svake godine kroz preko 160 različitih kurseva, kampova i seminara IS Petnica prođe oko 3,000 mladih iz preko 500 škola iz svih delova Srbije. Petnica pruža podršku naučnoj nastavi u preko 400 škola i danas je važan autentični nacionalni brend.