X

U okviru ove divizije poslujemo u oblasti proizvodnje električne energije iz vetra i biomase.
Kompanija koja posluje u ovom segment je MK Fintel Wind.

MK Fintel Wind

Zajednička kompanija Fintel Energia Spa i MK Group, već čitavu deceniju je jedna od vodećih kompanija u proizvodnji električne energije iz vetra na Balkanu i danas predstavlja najznačajnijeg nezavisnog proizvođača električne energije na energetskom tržištu Srbije.

MK Fintel Wind je izgradio i pustio u rad prva 2 vetroparka u Srbiji, kao i treći najveći vetropark Košava, a privodi kraju i puštanje u rad četvrtog vetroparka Košava Faza II. Ova kompanija se bavi razvojem, izgradnjom i upravljanjem visokokvalitetnim portfoliom vetropostrojenja koji se sastoji od 13 vetroparkova u severnom i severo-istočnom delu Srbije sa ukupnim planiranim instalisanim kapacitetom od skoro 1 GW. 500.000 domaćinstava biće snabdeveno strujom koju dobijamo iz vetra. Dosadašnje investicije na nivou divizije iznose 150.000.000 eur, a ukupan planirani nivo investicija u sve vetroparkove je 1.000.000.000 eur.

Razvojni planovi

Planovi MK Group u ovoj oblasti usmereni su na posvećenost dugoročnom održivom razvoju Srbije i stvaranju zdravijeg okruženja kroz kreiranje čistih i pametnih energetskih rešenja.