
Kada se govori o MK Meat segmentu poslovanja MK Group, govori se o Carnex-u, kompaniji sa tradicijom dužom od 60 godina.
Ova članica MK Group sistema se bavi sledećim segmentima poslovanja:
• Proizvodnja stočne hrane
• Farme svinja
• Proizvodnja mesa
Proizvodnja stočne hrane
Godišnji proizvodni kapacitet je 100.000 t.
Farme svinja
Godišnji proizvodni kapacitet je 160.000 svinja ili 16.000 t na 6 farmi svinja.
Carnex sa povezanim licima iz MK Group sistema, svojim kapacitetima obezbeđuje 90% sopstvenih potreba za proizvodnju mesa.
Proizvodnja mesa
Godišnji proizvodni kapacitetet iznosi 45.000 t mesa i mesnih proizvoda, a trenutna godišnja proizvodnja je 20.000 t.
U okviru ove industrije imamo 150 različitih mesnih proizvoda u 5 kategorija:
• Sterilisane konzerve - paštete
• Polutrajne kobasice - viršle, delikatesi, salame, šunke
• Gotova jela
• Fermentisani proizvodi - dimljeni proizvodi, slanina
• Sveže meso - svinjske polutke

1000 zaposlenih

Finansijski indikatori 2021 u 000 EUR:
Prihod 64.500
EBITDA 8.000

Ukupne investicije na nivou divizije 85.000.000 eur.
Ovako organizovan proces obezbeđuje najviši kvalitet mesa i proizvoda.
Na farmama ove divizije se strogo vodi računa o selekciji i uzgoju čime se obezbeđuje visok kvalitet svinjskog mesa. O postojanju stroge kontrole kvaliteta proizvoda od svinjskog mesa svedoče sertifikovani standardi u oblasti bezbednosti hrane, HACCP, IFS Food, kao i BRC Globalni standard za bezbednost hrane koji Carnex poseduje.


