X

Naša odgovornost

Naša odgovornost

Jedna od osnovnih vrednosti poslovanja kompanije MK Group je odgovornost. U proteklih pet godina, sproveli smo više od 500 društveno odgovornih akcija u vrednosti većoj od 5.000.000 eur, sa namerom da poboljšamo uslove života i rada u 123 lokalne zajednice u kojima poslujemo.
Svih ovih godina svesni smo značaja ulaganja u budući razvoj zajednice, te su naše odgovorne aktivnosti usmerene pre svega na zdravstvo i obrazovanje dece i mladih.

Brinemo o poslovanju

2021. Kompanija Granexport je dobitnik priznanja za poslovni uspeh Privredne komore Srbije, na osnovu odličnih rezultata koje je postigla u prethodnom periodu.

2020. Kempinski Palace Portorož u Sloveniji dobitnik je nagrada “Haute Grandeur Global Excellence Awards” u kategoriji za najbolji istorijski hotel i najbolji luksuzni hotel. Ujedno, dobitnik je titule za vodeći hotel u Sloveniji za 2020. godinu u organizaciji World Travel Awards-a.

2020. Kempinski Hotel Adriatic u Hrvatskoj dobitnik je nagrada “Haute Grandeur Global Excellence Awards” u kategoriji za najbolji destinacijski hotel i najbolji skroviti resort u Hrvatskoj. Ujedno, proglašen je za najbolji golf hotel u Hrvatskoj u organizaciji World Golf Awards-a.

2020. MK Group je dobila prestižnu nagradu Srpske asocijacije menadžera „SAM Godišnje nagrade” u kategoriji Društveno odgovorna kompanija godine 2020.

Arhiva svih priznanja

Brinemo o zaposlenima

MK Group je ovogodišnji nosilac prestižne nagrade „Prijatelj porodice 2018“ u kategoriji velikih preduzeća.

Naša kompanija počiva na uverenju da zaposleni predstavljaju temelj poslovnog uspeha celog sistema, a da je porodica osnov društva. Zbog toga, godinama posvećeno radimo na negovanju porodičnih vrednosti i pomažemo porodicama, pre svega naših zaposlenih. Strateški radimo na kreiranju radnog okruženja u kojem zaposleni mogu da se ostvare na privatnom planu, ali imaju i mogućnost da ispune svoje profesionalne ambicije. Pored ove sistemske podrške, ostvarene kroz određeni niz benefita i mogućnosti koje zaposlenima stoje na raspolaganju, porodicama zaposlenih pomažemo i kroz finansijsku podršku. U poslednje četiri godine smo, putem incijative “Podrška porodici”, izdvojili više od 31 milion dinara za sve zaposlene u MK Group koji su u protekloj godini postali roditelji. Na taj način nagrađeno je 620 porodica i više od 1000 dece. Posebnu pažnju posvećujemo porodicama zaposlenih sa troje ili više dece.

Brinemo o društvu

Više od trideset godina svakodnevno brinemo o društvenim vrednostima, negujemo i ističemo značaj odgovornog poslovanja u svim domenima zajednice kroz brojne donatorske, sponzorske i humanitarne aktivnosti. Za najodgovorniju kompaniju u Srbiji, MK Group je proglašena zahvaljujući brojnim projektima i inicijativama sprovedenim u 2020. godini, čija je vrednost milion evra.

MK Group je tokom čitave godine pružala pomoć zdravstvenim radnicima i osetljivim grupama stanovništva kada je to bilo najpotrebnije. Odmah po proglašenju vanrednog stanja u Srbiji usled pandemije korona virusa, kompanija je donirala 50.000 evra Institutu za virusologiju, vakcine i serume „Torlak”, za nabavku neophodnih sredstava za dijagnostiku virusa COVID-19. Osnivač i predsednik MK Group Miodrag Kostić ustupio je na korišćenje smeštajne kapacitete hotela u Novom Sadu Institutu za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut”. MK Group i njene kompanije članice su tokom pandemije izdvojile gotovo 500.000 evra za nabavku medicinske opreme i humanitarnih paketa za ugrožene građane Srbije. Dodatno, kompanija je donela odluku da ne koristi sredstva koje je Vlada Republike Srbije uredbom namenila za pomoć privredi, čime je ostavila mogućnost da se ta sredstva iz budžeta u iznosu od 5 miliona evra preusmere u najugroženije segmente.

Kruna društveno odgovornih aktivnosti MK Group ove godine jeste projekat „Za regionalne heroje”, zahvaljujući kome je zasluženi odmor, nakon prvog talasa pandemije, dobilo 450 lekara i medicinskog osoblja iz Srbije, Slovenije i Hrvatske. Za njihov odmor u svojim luksuznim hotelima, kompanija je izdvojila 200.000 evra.

Kompanija MK Group jedna je od osnivača fondacije “Magnet za ljubav”, na čiju inicijativu je sakupljeno 400.000 eur za kupovinu prateće opreme za Dečiju bolnicu u Novom Sadu. Nabavkom najsavremenijeg aparata za magnetnu rezonancu, prateće opreme i izgradnjom posebnog objekta za ove namene, prvi put su stvoreni uslovi da se ceo postupak dijagnostike obavi na Institutu, na jednom mestu i na efikasan način. Nakon što smo 2013. godine izgradili kuću za mlade iz SOS Dečijeg sela, Kraljevo, nastavljamo da kontinuirano brinemo o njihovom razvoju i obrazovanju. Kao i tokom svih prethodnih godina, organizujemo mnogobrojne edukacije, obuke, putovanja, ali i dodelu novogodišnjih poklona, kojima ovoj deci tradicionalno ulepšavamo kraj godine.

U ovoj godini obeležavamo 9 godina od osnivanja Zadužbine porodice Kostić, kada smo porodičnu kuću ustupili na korišćenje Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR). Dugi niz godina nagrađujemo najbolje đake sa Kosova i Metohije zimovanjem na Kopaoniku i mnogim sportsko-rekreativnim akrivnostima.

Kompanija MK Group kontinuirano podržava mnogobrobrojne inicijative za razvoj lokalnih zajednica od kojih smo posebno ponosni na donacije Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, Opštoj bolnici Vrbas, Banci hrane, Crvenom krstu, centrima za socijalni rad.