X

Naša odgovornost

Kompanija MK Group je ove godine obeležila 40 godina uspešnog poslovanja. Rezultati koje ostvarujemo potvrđuju da četiri decenije rastemo na principima održivog razvoja, stvarajući vrednost za privredu, zaposlene i zajednice u kojima poslujemo. Jubilejsku godinu završavamo predstavljanjem ESG izveštaja za 2022. godinu i našeg strateškog usmerenja u oblastima zaštite životne sredine, društvenog uticaja i korporativnog upravljanja. Pogledajte ESG izveštaj OVDE.

Naša odgovornost

Društvena odgovornost je jedan od osnovnih postulata poslovanja MK Group. U poslednjih pet godina, sproveli smo više od 500 društveno odgovornih akcija, vrednih više od pet miliona evra, sa namerom da poboljšamo uslove života u lokalnim zajednicama u kojima poslujemo. Posebno smo posvećeni razvoju društva u celini, te su naše odgovorne aktivnosti usmerene na podršku deci I mladima, porodici I obrazovanju.

Posebno smo ponosni na prestižne nagrade u domenu društveno odgovornog poslovanja koje dobijamo iz godine u godinu.

1 milion evra za društvenu odgovornost u 2023 godini.
600 000 evra ukupna vrednost donacija vrtićima u Adria regionu.

Brinemo o zaposlenima

Naša kompanija počiva na uverenju da zaposleni predstavljaju temelj poslovnog uspeha, a da je porodica osnov društva. Jedan od važnih segmenata podrške na kojoj aktivno radimo je tradicionalni projekat „Podrška porodici”, u okviru kojeg finansijski nagrađujemo sve zaposlene koji se u tekućoj godini ostvare u ulozi roditelja. Ponosni smo što smo u proteklih 6 godina na ovaj način podržali više od 790 porodica i više od 1300 beba, ukupnom sumom od 47 miliona dinara.

Privredna komora Srbije prepoznala je našu korporativnu posvećenost porodici, te nas je u 2019. godini nagradila prestižnom nagradom ,,Prijatelj porodice“.

Naša priznanja

Digital Awards – 2023. MK Group dobitnik je nagrade za “Najkreativnije vođenje društvenih mreža”. Prestižno priznanje je uručeno za kreativnost jubilejske kampanje povodom 40 godina uspešnog poslovanja MK Group, a dodeljuje ga Regionalna konferencija o trendovima u telekomunikacijama i medijima – Digital. Nagrada odaje priznanje najboljima iz oblasti medija, telekomunikacija, marketinga, odnosa sa javnošću, ICT industrije i digitalnih inovacija.

VIRTUS - 2021. MK Group dobitnik je glavne VIRTUS nagrade za filantropiju, za doprinos na nacionalnom nivou u 2020. godini. Prestižno priznanje dodeljuje Trag fondacija uz podršku USAID, Evropske unije, Balkanskog fonda za demokratiju, Balkanske mreže za razvoj civilnog društva i Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju.

Diplomacy&Commerce – 2022. – MK Group je dobitnik prestižne nagrade za Najbolju društveno odgovornu kompaniju. Nagradu tradicionalno dodeljuje magazin Diplomacy&Commerce.

SAM – 2020. MK Group je dobila prestižnu nagradu Srpske asocijacije menadžera u katerogiji Društveno odgovorna kompanija godine 2020.

Arhiva svih priznanja

Brinemo o društvu

U fokusu naših društveno odgovornih projekata su: