X

Naša odgovornost

Naša odgovornost

Društvena odgovornost je jedan od osnovnih postulata poslovanja MK Group. U poslednjih pet godina, sproveli smo više od 500 društveno odgovornih akcija, vrednih više od pet miliona evra, sa namerom da poboljšamo uslove života u preko 120 lokalnih zajednica u kojima poslujemo. Posebno smo posvećeni razvoju društva u celini, te su naše odgovorne aktivnosti usmerene na zdravstvo, obrazovanje i brigu o mladima.

Posebno smo ponosni na dve prestižne nagrade u domenu društveno odgovornog poslovanja koje su nam dodelile Srpska asocijacija menadžera i Trag fondacija.

700.000 evra za porodilišta regiona i podršku porodici u 2021.
1 milion evra za podršku u borbi protiv korona virusa u 2020.

Brinemo o zaposlenima

Naša kompanija počiva na uverenju da zaposleni predstavljaju temelj poslovnog uspeha, a da je porodica osnov društva. Jedan od važnih segmenata podrške na kojoj aktivno radimo je tradicionalni projekat ,,Podrška porodici“, u okviru kojeg finansijski nagrađujemo sve zaposlene koji se u tekućoj godini ostvare u ulozi roditelja. Ponosni smo što smo u proteklih 5 godina na ovaj način podržali 700 porodica i više od 1150 mališana, ukupnom sumom od preko 37 miliona dinara.

Privredna komora Srbije prepoznala je našu korporativnu posvećenost porodici, te nas je u 2019. godini nagradila prestižnom nagradom ,,Prijatelj porodice“.

Naša priznanja

VIRTUS - 2021. MK Group dobitnik je glavne VIRTUS nagrade za filantropiju, za doprinos na nacionalnom nivou u 2020. godini. Prestižno priznanje dodeljuje Trag fondacija uz podršku USAID, Evropske unije, Balkanskog fonda za demokratiju, Balkanske mreže za razvoj civilnog društva i Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju.

Đorđe Vajfert - 2021. MK Group je dobitnik priznanja za društvenu odgovornost za podršku zdravstvenim ustanovama i zdravstvenim radnicima u prevenciji i borbi protiv širenja pandemije Kovid 19, koje dodeljuje Privredna komora Srbije.

SAM – 2020. MK Group je dobila prestižnu nagradu Srpske asocijacije menadžera u katerogiji Društveno odgovorna kompanija godine 2020.

Srpski filantropski forum - 2020. Kompaniji MK Group dodeljena je povelja Srpskog filantropskog foruma i Fonda B92 za izuzetan doprinos tokom borbe protiv korona virusa i razvoj dobročinstva i filantropije.

Arhiva svih priznanja

Brinemo o društvu

U fokusu naših društveno odgovornih projekata su: