X

Naša odgovornost

Naša odgovornost

Društvena odgovornost je jedan od osnovnih postulata poslovanja MK Group. U poslednjih pet godina, sproveli smo više od 500 društveno odgovornih akcija, vrednih više od pet miliona evra, sa namerom da poboljšamo uslove života u preko 120 lokalnih zajednica u kojima poslujemo. Posebno smo posvećeni razvoju društva u celini, te su naše odgovorne aktivnosti usmerene na zdravstvo, obrazovanje i brigu o mladima.

Posebno smo ponosni na dve prestižne nagrade u domenu društveno odgovornog poslovanja koje su nam dodelile Srpska asocijacija menadžera i Trag fondacija.

Brinemo o poslovanju

2021. Kompanija Granexport je dobitnik priznanja za poslovni uspeh Privredne komore Srbije, na osnovu odličnih rezultata koje je postigla u prethodnom periodu.

2020. Kempinski Palace Portorož u Sloveniji dobitnik je nagrada “Haute Grandeur Global Excellence Awards” u kategoriji za najbolji istorijski hotel i najbolji luksuzni hotel. Ujedno, dobitnik je titule za vodeći hotel u Sloveniji za 2020. godinu u organizaciji World Travel Awards-a.

2020. Kempinski Hotel Adriatic u Hrvatskoj dobitnik je nagrada “Haute Grandeur Global Excellence Awards” u kategoriji za najbolji destinacijski hotel i najbolji skroviti resort u Hrvatskoj. Ujedno, proglašen je za najbolji golf hotel u Hrvatskoj u organizaciji World Golf Awards-a.

2020. MK Group je dobila prestižnu nagradu Srpske asocijacije menadžera „SAM Godišnje nagrade” u kategoriji Društveno odgovorna kompanija godine 2020.

Arhiva svih priznanja

Brinemo o zaposlenima

Naša kompanija počiva na uverenju da zaposleni predstavljaju temelj poslovnog uspeha, a da je porodica osnov društva. Jedan od važnih segmenata podrške na kojoj aktivno radimo je tradicionalni projekat ,,Podrška porodici“, u okviru kojeg finansijski nagrađujemo sve zaposlene koji se u tekućoj godini ostvare u ulozi roditelja. Ponosni smo što smo u protekle četiri godine na ovaj način podržali 620 porodica i više od 1000 mališana, ukupnom sumom od 31 milion dinara.

Privredna komora Srbije prepoznala je našu korporativnu posvećenost porodici, te nas je u 2019. godini nagradila prestižnom nagradom ,,Prijatelj porodice“.

Brinemo o društvu

Više od 35 godina brinemo o društvu u kojem poslujemo, negujemo i ističemo značaj odgovornog poslovanja. Samo u 2020. godini izdvojili smo milion evra za program korporativne filantropije usmeren na suzbijanje posledica pandemije COVID-19.

Sistemski izdvajamo značajna sredstva, u novcu i robi, za filantropske aktivnosti koje su usmerene prvenstveno na brigu i osnaživanje mladih. U 2013. godini osnovali smo Zadužbinu porodice Kostić, kada je predsednik MK Group Miodrag Kostić svoju porodičnu kuću ustupio na korišćenje Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

U 2012. smo izgradili kuću za mlade iz SOS Dečijeg sela u Kraljevu i kontinuirano brinemo o njihovom razvoju i obrazovanju. Do sada smo za njih organizovali mnogobrojne edukacije, obuke, putovanja, kao i novogodišnje poklone, kako bismo bili snažan oslonac na njihovom putu razvoja.

Više od 10 godina nagrađujemo najbolje đake sa Kosova i Metohije zimovanjem na Kopaoniku i mnogim sportsko-rekreativnim aktivnostima.