X

Naša odgovornost

Naša odgovornost

Jedna od osnovnih vrednosti poslovanja kompanije MK Group je odgovornost. U proteklih pet godina, sproveli smo više od 500 društveno odgovornih akcija u vrednosti većoj od 4.000.000 eur, sa namerom da poboljšamo uslove života i rada u 123 lokalne zajednice u kojima poslujemo.
Svih ovih godina svesni smo značaja ulaganja u budući razvoj zajednice, te su naše odgovorne aktivnosti usmerene pre svega na zdravstvo i obrazovanje dece i mladih.

Brinemo o poslovanju

2019. Hotel Sheraton je dobitnik “Srebrnog šampionskog pehara Novosadskog sajma" za izuzetan kvalitet ugostiteljskih usluga i deset zlatnih medalja iz različitih kategorija.

2019. Kempinski Adriatic Hotel je dobitnik nagrade “World Travel Tourism Awards" (WTA), Croatia's Leading Hotel Suite za Presidential Suite Jure Grando

2019. Hotel Kempinski Palace Portorož je dobitnik Star Diamond Award by American Academy of Hospitality Sciences kao i nagrade World Travel Tourism Awards (WTA) kao vodeći slovenački hotel

2019. Kompanija MK Group je dobitnik prestižnog priznanja Privredne komore Srbije „Prijatelj porodice“

Arhiva svih priznanja

Brinemo o zaposlenima

MK Group je ovogodišnji nosilac prestižne nagrade „Prijatelj porodice 2018“ u kategoriji velikih preduzeća.

Naša kompanija počiva na uverenju da zaposleni predstavljaju temelj poslovnog uspeha celog sistema, a da je porodica osnov društva. Zbog toga, godinama posvećeno radimo na negovanju porodičnih vrednosti i pomažemo porodicama, pre svega naših zaposlenih. Strateški radimo na kreiranju radnog okruženja u kojem zaposleni mogu da se ostvare na privatnom planu, ali imaju i mogućnost da ispune svoje profesionalne ambicije. Pored ove sistemske podrške, ostvarene kroz određeni niz benefita i mogućnosti koje zaposlenima stoje na raspolaganju, porodicama zaposlenih pomažemo i kroz finansijsku podršku. U poslednje dve godine smo, putem inicijative „Podrška porodici“ izdvojili više od 16.500.000 dinara sve za zaposlene u MK Group koji su u protekloj godini postali roditelji. Posebnu pažnju posvećujemo porodicama zaposlenih sa troje i više dece.

Brinemo o društvu

Više od trideset godina svakodnevno brinemo o društvenim vrednostima, negujemo i ističemo značaj odgovornog poslovanja u svim domenima zajednice kroz brojne donatorske, sponzorske i humanitarne aktivnosti.

Kompanija MK Group jedna je od osnivača fondacije “Magnet za ljubav”, na čiju inicijativu je sakupljeno 400.000 eur za kupovinu prateće opreme za Dečiju bolnicu u Novom Sadu. Nabavkom najsavremenijeg aparata za magnetnu rezonancu, prateće opreme i izgradnjom posebnog objekta za ove namene, prvi put su stvoreni uslovi da se ceo postupak dijagnostike obavi na Institutu, na jednom mestu i na efikasan način.

Nakon što smo 2013. godine izgradili kuću za mlade iz SOS Dečijeg sela, Kraljevo, nastavljamo da kontinuirano brinemo o njihovom razvoju i obrazovanju. Kao i tokom svih prethodnih godina, organizujemo mnogobrojne edukacije, obuke, putovanja, ali i dodelu novogodišnjih poklona, kojima ovoj deci tradicionalno ulepšavamo kraj godine.

U ovoj godini slavimo 6 godina od osnivanja Zadužbine porodice Kostić, kada smo porodičnu kuću ustupili na korišćenje Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

Dugi niz godina nagrađujemo najbolje đake sa Kosova i Metohije zimovanjem na Kopaoniku i mnogim sportsko-rekreativnim akrivnostima.

Kompanija MK Group kontinuirano podržava mnogobrobrojne inicijative za razvoj lokalnih zajednica od kojih smo posebno ponosni na donacije Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, Opštoj bolnici Vrbas, Banci hrane, Crvenom krstu, centrima za socijalni rad.