X

Naša priča

MK Group predstavlja sinonim za uspešno i održivo poslovanje već 40 godina. Našu pokretačku snagu čini tim od 4.000 zaposlenih. Zahvaljujući korporativnom upravljanju i stabilnoj saradnji sa svim relevantnim partnerima, kompanija je tokom svih ovih godina postala lider u tri ključne oblasti poslovanja: poljoprivreda i prehrambena industrija, turizam i sektor nekretnina i obnovljivi izvori energije. Tokom četiri decenije rada, postali smo jedna od najvećih investicionih kompanija u Jugoistočnoj Evropi. Svoje poslovanje primarno širimo u Adria regionu sa fokusom na: Srbiju, Sloveniju, Hrvatsku i Crnu Goru. Sva ova tržišta danas jasno prepoznaju da cilj nije samo postizaje dobrih finansijskih rezultata već i razvoj svih lokalnih zajednica u kojima poslujemo.

misija i vizija

MISIJA
Rastemo stvarajući okruženje u kojem se ostvaruju lični i timski potencijali, uz optimalno upravljanje i odgovorno ponašanje.

VIZIJA
Stvaramo vrednost kroz razvoj ljudi, poslovanja i društva u celini.

naše vrednosti

Svaki pojedinac u sistemu vođen je ključnim vrednostima koje kompanija neguje: izvrsnost, osnaženi ljudi, stalni razvoj i sinergija.

Više

40 godina poslovanja

U godini jubileja, MK Group najavljuje novi veliki trogodišnji investicioni ciklus u vrednosti 1,6 milijardi evra. Ulažemo u tri ključne oblasti: poljoprivreda i prehrambena industrija, turizam i sektor nekretnina i obnovljivi izvori energije, ali ne zaboravljamo ni zajednice u kojima poslujemo i ujedno izdvajamo 1 milion evra za društvenu odgovornost. Neke od projekata budućnosti možete pogledati klikom na link.

naši rezultati

Investicije tokom 40 godina razvoja poslovanja

Novi investicioni ciklus 2023-2025

Poslovni prihodi u 2022. godini

Rast EBITDA u 2022. u odnosu na prethodnu godinu

Broj ljudi koje upošljavamo u Jadranskom regionu

Ulaganje u edukacije i obuke zaposlenih u 2022. godini

Preko milion evra godišnje za donacije lokalnim zajednicama

Godišnji doprinos budžetu Republike Srbije na ime poreza i doprinosa