X

Druženje sa studentima fakulteta FEFA

Druženje sa studentima fakulteta FEFA

09.05.2013

U okviru tribine „Lideri“ na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA), predsednik kompanije MK Group – Miodrag Kostić je podelio sa studentima ekonomije i menadžmenta svoja radna iskustva i znanja, odgovarajući na postavljena pitanja u okviru teme „Kako uspeti na poslu“.

Gospodin Miodrag Kostić je naglasio da su mladi kadrovi najvažniji resurs u jednoj kompaniji, dodajući da bez kvalitetnih ljudi, nijedan sistem ne može da funkcioniše i da uspešan biznis zahteva pre svega puno rada, znanja, ali i postojanje vizije, posvećenost i upornost u njenom praćenju. Istakao je i da 99% uspeha čini rad,a 1% talenat, dodajući da su za uspešno poslovanje neophodni i saradnici koji dele istu poslovnu viziju, entuzijazam i energiju.

Interesantno je da je jedan student umesto saveta na pitanje kako da poboljša uzgajanje lubenica kojim se bavi porodično, dobio dva hektara zemlje u vlasništvu kompanije MK Group, gde bi se profit delio na pola,a eventualni gubitak bi preuzeo gospodin Kositć.

Za MK Group i Fakultet za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA) ovo je period osnivanja jedne konstruktivne međusobne saradnje. Uzimajući u obzir današnje probleme obrazovnog sistema, takođe i značaj znanja i usavršavanja za napredak društva i njegov razvoj, MK Group će nastaviti sa tradicijom gde će studenti moci da obavljaju svoju praksu i rade na svojim master i doktorskim projektima u okviru kompanije.