Претрага

Hotel Grand Kopaonik još jednom domaćin srpskim reprezentacijama

30.08.2022.

Kopaonik već godinama unazad predstavlja simbol srpskog turizma. Dok je zimi centar skijaških dešavanja, leti omogućava turistima da uživaju u čarima prirode, a profesionalnim sportistima, klubovima i kampovima pruža idelane uslove za trening i boravak. Čist planiniski vazduh, veliki broj sunčanih sati, povoljna klima i brojni sportski sadržaji, samo su jedni od brojnih razloga zbog kojih vrhunski sportisti biraju baš ovu planinu, kao i Hotel Grand Kopaonik za svoje pripreme.

Naš Hotel Grand Kopaonik je već godinama tradicionalni domaćin sportistima i ekipama koje se odlučuju da svoje pripreme provedu na Kopaoniku, a mnogi od njih su upravo sa ovog mesta otišli na brojna svetska takmičenja, neretko vraćajući se sa najvećim priznanjima i nagradama. Pored vrhunskog komfora koji hotel nudi, sportistima su na raspolaganju otvoreni i zatvoreni bazeni, spa i wellness sadržaji na 2000 m², prostrana teretana ali i sportska sala – jedina te vrste na Kopaoniku, sa površinom od 1000 m² i terenima za odbojku, rukomet, košarku i mali fudbal.

Ovog leta, upravo na Kopaoniku, u jedinstvenim uslovima koje pruža naš hotel, pripremale su se muška odbojkaška reprezentacija Srbije, za Svetsko prvenstvo u Sloveniji i Poljskoj, kao i ženska odbojkaška reprezentacija, za Svetsko prvenstvo koje se održava od 23. septembra u Holandiji i Poljskoj.

„Nije nam prvi put da boravimo ovde. Ranija iskustva sa Kopaonikom i Hotelom Grand Kopaonik su izvanredna, dok su ovog puta još bolja, nakon renoviranja hotela. Dvorana ima svoju toplinu i sve ono što je neophodno za adekvatnu pripremu sportista. Hotel sa bazenom, saunom i ostalim sadržajima za oporavak igrača, daje nam najveće moguće uslove za vrhunski rad, dok Kopaonik pruža idealne klimatske uslove za period priprema”, rekao je selektor odbojkaške reprezentacije Srbije, Igor Kolaković. Dodatno, osvrnuo se i na očekivanja od Svetskog prvenstva, na koje muška odbojkaška reprezentacija sada odlazi:

„Mislim da je Ukrajina najteži protivnik, prevashodno jer će to biti otvaranje Svetskog prvenstva, koje predstavlja veliko takmičenje, pa i ostalim protivnicima, Portoriku i Tunisu, pristupamo sa najvećom mogućom pažnjom i najvećim mogućim motivom. Kako bismo u osmini finala imali iole lakšeg protivnika, iz te grupe moramo da izađemo sa što boljim rezultatom. Medalja je veliki izazov za sve, teško je obećati je, ali borbu nam niko ne može oduzeti”, dodao je Kolaković.

U idealnim uslovima za vrhunski trening ovog leta, osim odbojkaša, trenirali su i polaznici košarkaškog kampa YUBAC, koji više od 30 godina dolaze u ovaj kamp kako bi napravili prve korake sa košarkaškom loptom, unapredili sebe i svoje košarkaške sposobnosti. Kao i prethodnih godina, igru pod obručom vežbali su u sportskoj dvorani Hotela Grand gde im je pokazni trening održao naš proslavljeni košarkaš.

Jedan od polaznika ovog kampa, a sada i njegov suvlasnik, najkorisniji igrač Fajnal fora i MVP Evrolige, Vasilije Micić, svaki svoj slobodni trenutak provodi na Kopaoniku, budući da je na ovoj planini i odrastao. Kako je naveo, kamp je idealno mesto gde deca mogu da naprave prve košarkaške korake, ali i da se upoznaju, druže, izgrade nova prijateljstva i uživaju u igri.