X

Hotel Kempinski Palace Portorož ugostio top menadžment slovenačkog zdravstva

Hotel Kempinski Palace Portorož ugostio top menadžment slovenačkog zdravstva

16.06.2020

Zahvaljujući kompaniji MK Group, i dobrotvornom gestu osnivača i vlasnika, Miodraga Kostića, zdravstveni radnici započinju svoj besplatan odmor u hotelu Kempinski Palace Portorož. U periodu između 15. juna i 15. avgusta, 100 lekara i medicinskiog osoblja sa klinika i odeljenja za infektivne bolesti i febrilna stanja iz Ljubljane, Maribora, Celja i Golnika, koje su pružale medicinsku negu pacijentima sa COVID-19, provodiće odmor u jednom od najlepših hotela na slovenačkoj obali.

Pre početka odmora, direktori, supervizori i vodeći stručnjaci iz četiri slovenačke bolnice, koji su brinuli o našem zdravlju tokom epidemije koronavirusa, okupili su se u hotelu Kempinski Palace Portorož, kako bi se zahvalili donatorima na humanom gestu, ali i razmenili iskustva i znanja, a vezana za epidemiju korona virusa.

Ministar zdravlja Tomaž Gantar pohvalio je slovenački zdravstveni sistem – zdravstvene radnike, medicinske sestre, tehničare, policiju i civilnu zaštitu, koji su dali značajan doprinos u borbi ptoiv COVID-19.  Posebno se zahvalio kompaniji MK Group, koja je omogućila organizaciju stručnog skupa.

Janez Poklukar, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Ljubljana (UKCLJ), pozdravio je humanitarni gest MK Group koja je obezbedila besplatan odmor za lekare i medicinsko osoblje i, koja je u hotelu Kempinski Palace Porotorž domaćin skupa Posvet COVID-19. „Slovenija je popravila svoje zdravlje u borbi protiv epidemije korona virusa. Mere za sprečavanje širenja virusa, organizacija bolnice i transfer zdravstvenih radnika uspeli su da zaustave prvi talas epidemije. Ova prilika je važna za normalizaciju zdravlja, ekonomije i turizma”.

Jelena Baronik, direktor hotela Palace Porotorož, pozdravila je rukovodstvo četiri slovenačke bolnice, i izjavila:

„Epidemija korona virusa pokazala je važnost društvene odgovornosti velikih kompanija. Upravo zato, MK Group, kao jedan od regionalnih lidera, odlučila je da pokloni trodnevni odmor u svojim luksuznim hotelima za 450 medicinskih radnika u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji. Raduje nas što ovim skupom obeležavamo početak odmora u našem hotelu Kempinski Palace Portorož za 100 lekara i medicinskog osoblja Klinike za infektivne bolesti i febrilna stanja, UKCLJ, Odeljenja za infektivne bolesti i febrilna stanja, UKCMB, Odeljenja za infektivne bolesti i febrilna stanja Opšte bolnice Celje, kao i medicinske radnike Univerzitetske klinike za plućne bolesti i alergije Golnik. Ovom donacijom potvrdili smo da MK Group, kao vodeća regionalna kompanija, zajedno sa svojim predsednikom i osnivačem Miodragom Kostićem, pruža podršku svim zajednicama u kojima polsuje već 35 godina.“