X

Miodrag Kostić na Kopaonik Business Forumu

Miodrag Kostić na Kopaonik Business Forumu

09.03.2015

Miodrag Kostić, predsednik MK Group, učestvovao je na Kopaonik Biznis Forumu održanom između 3. i 5. marta, na kome je centralna tema bila:  ”Nova vizija industrijalizacija privrede i modernizacija društva”.

Gospodin Kostić bio je govornik na dva panela – ”Kako iskoristiti razvojne potencijale agrobiznisa” i ”Javno privatno partnerstvo” i tom prilikom je izjavio: ”Jedini način da se prevaziđe veliki problem broja nezaposlenih je industrijalizacija Srbije, koja je ujedno i ključ za ekonomske i privredne reforme. Vlada u poljoprivredi treba da primeni isto što i u drugim resorima, a to je da se resursi stave u ruke onima koji njima znaju da upravljaju, za blagodet svih građana Srbije.”

Osvrćući se na aktuelnu situaciju u Srbiji, istakao je da bi i za kompaniju MK Group bilo neuporedivo lakše da se pozicionira na regionalnom tržištu ukoliko bi porasla potrošačka moć stanovništva u Srbiji jer je kompanija MK Group prevashodno okrenuta domaćim potrošačima, iako 45 odsto prihoda ostvaruje od izvoza.