X

Miodrag Kostić, predsednik MK Group, govornik na Kopaonik biznis forumu

Miodrag Kostić, predsednik MK Group, govornik na Kopaonik biznis forumu

08.03.2018

6.3.2018. Predsednik MK Group, Miodrag Kostić bio je jedan od govornika na panelu „Unapređenje poreskog sistema i reforma Poreske uprave“.

Na panelu održanom tokom trećeg dana Kopaonik Biznis Foruma, g. Kostić je govorio na temu unapređenja rada poreskih institucija, zajedno sa predstavnikom Međunarodnog monetarnog fonda, Pjetrom Dalarijem i direktorkom Poreske uprave Draganom Marković dok je panel moderirao Ivan Rakić iz kompanije E&Y.

„Poreska uprava redovno objavljuje spiskove poreskih dužnika, ali istovremeno ne daje podatak ko su najveće platiše. Neophodno je da država uradi ozbiljnu analizu i sagleda koje kompanije plaćaju najveći porez i najviše izdvajaju za socijalno i penziono. Time bi mogla da predvidi koje mere treba preduzeti da bi te kompanije brže rasle i napredovale, a da državne i privatne firme, koje godinama ne izmiruju svoje obaveze, sankcioniše“, istakao je g. Kostić tom prilikom.

Kopaonik biznis forum ove godine se održava 25. put, a “srpski Davos”, kako ga mnogi zovu, svake godine okupi veliki broj ekonomista, privrednika, političara, predstavnika medija iz Srbije i regiona, kako bi pokušali da odgovore na najveće izazove srpske ekonomije.​ Kompanija MK Group i ove godine jedan je od sponzora ovog skupa koji se tradicionalno održava u hotelu Grand.