X

MK Group dobitnik nagrade poslodavac godine

MK Group dobitnik nagrade poslodavac godine

29.12.2021

MK Group dobitnik je prestižnog priznanja Poslodavac godine koje dodeljuje Srpska asocijacija menadžera (SAM). Nakon prošlogodišnjeg priznanja za najodgovorniju kompaniju u Srbiji, ova prestižna nagrada udruženja menadžera još jednom pokazuje da se u Srbiji i te kako cene znanje, trud, profesionalizam i odgovornost, vrednosti koje već decenijama karakterišu poslovanje MK Group.

„Glavni fokus naše kompanije je na stalnom razvoju zaposlenih, a njihovo mišljenje pomaže nam da dugoročno kreiramo strategiju rasta i razvoja kako kompanije, tako i svakog zaposlenog. Zadovoljstvo naših zaposlenih nam je važno, a prema poslednjem istraživanju koje smo sproveli, čak 80% zaposlenih je ponosno što radi u MK Group i preporučilo bi kompaniju kao mesto za rad“, izjavio je Mihailo Janković, generalni direktor MK Group i dodao: „Naša dugoročna ambicija je da kreiramo pozitivnu i motivišuću atmosferu koja podstiče rast i razvoj svakog zaposlenog u MK Group, a nagrada Srpske asocijacije menadžera još jedna je potvrda da smo u ostvarenju tog cilja uspešni“.

Kompanija MK Group zapošljava 6000 ljudi u čitavoj Jadranskoj regiji, a veliku pažnju posvećuje kreiranju uslova za rad po najvišim standardima, kao i stalnom razvoju i osnaživanju zaposlenih. Samo u toku 2021. kompanija je realizovala preko 10 strateških radionica za 30 lidera na nivou sistema, kao i MK Menadžersku akademiju za više od 200 članova. U projektu Digitalna akademija najtalentovaniji agronomi prošli su kroz 9 modula u cilju jačanja digitalnih veština i sposobnosti, dok internim takmičenjem ,,Lansiraj ideju“ već 4 godine za redom kompanija nagrađuje zaposlene koji prijave najbolja biznis rešenja.  Kompanija kroz različite programe kontinuirano radi na osnaživanju zaposlenih, posebno žena, da preuzmu više inicijative i budu proaktivni. Od ukupnog broja zaposlenih, 50% čine žene, na rukovodećim pozicijama je 25% žena, dok od šest članova Odbora direktora kao najvišem organu upravljanja u sistemu, žene čine trećinu.

Godišnje nagrade Srpske asocijacije menadžera dodeljuju se menadžerima, poslodavcima, pojedincima i inicijativama koje ponašanjem, izuzetnošću, aktivnošću i odgovornim poslovanjem demonstriraju liderstvo i zaslužuju da budu istaknuti kao dobar primer u društvu.