X

MK Group i AIK Banka: 700.000 evra za budućnost regiona

MK Group i AIK Banka: 700.000 evra za budućnost regiona

06.11.2021

MK Group, kao poslodavac koji zapošljava 6.000 ljudi u Jadranskoj regiji, već četiri godine kroz projekat ,,Podrška porodici“ ističe važnost novih generacija za budućnost regiona. Projekat „Podrška porodici“ okrenut je svim našim zaposlenima koji se u tekućoj godini ostvare kao roditelji, a kroz ovaj projekat do sada je nagrađeno više od 620 porodica i preko 1.000 dece ukupnim iznosom od preko 31 milion dinara.

Sada smo program proširili i eksterno i zajedno sa AIK Bankom obezbedili finansijske donacije porodilištima u državama u kojima aktivno poslujemo, a čija je ukupna vrednost veća od 700.000 evra. Tako će novčanu pomoć dobiti porodilišta u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.
Projekat ,,Podrška porodici“ se u svim državama regiona realizuje uz zvaničnu podršku ministarstava zdravlja. Na sastancima održanim tim povodom, resorni ministri su izrazili zahvalnost MK Group i AIK Banci na donacijama kojima unapređujemo uslove za trudnice, porodilje i novorođene bebe, i dugoročno podržavamo porodičnu politiku i mere za podsticanje nataliteta.