X

MK Group na Evropskom parlamentu preduzeća

MK Group na Evropskom parlamentu preduzeća

05.04.2013

Predsednik MK Group Miodrag Kostić učestvovao je na konferenciji „Evropski parlament preduzeća“ koja je održana u amfiteatru Evropskog parlamenta u Briselu u organizaciji Evropske asocijacije privrednika (Eurochambres).

Učesnici skupa, mala i srednja evropska preduzeća, razmenili su iskustva i prakse iz oblasti ekonomije, ljudskih resursa i tržišta, sa kojima su se susreli tokom poslovne 2010. godine, a sa kojima će se suočiti novi članovi Evropske unije i njihove privredne komore. 

– Ovaj skup potvrđuje da su privrednici uvek korak ispred politike i stoga je potrebno da se uvažavaju poruke koje im šalje evropski biznis. Takođe, ovo je jedan od boljih načina da se predstavnicima privrede omogući da se pre priključenja Evropskoj uniji upoznaju sa praksom i iskustvima zemalja koje su prošle kroz taj proces – objašnjava Miodrag Kostić, predsednik MK Group, dodajući da Eurochambres predstavlja glavnu sponu između biznisa i i institucija Evropske unije.

Evropski parlamet preduzeća održava se od 2008. godine, a organizuje ga Evropska asocijacija privrednika (Eurochambres). U članstvu ove asocijacije nalazi se 46 članova, 45 nacionalnih privrednih komora, evropska mreža od 2000 regionalnih i lokalnih privrednih komora sa preko 19.000.000 preduzeća.