X

MK Group na Samitu privrednih lidera regiona

MK Group na Samitu privrednih lidera regiona

04.12.2019

4.12.2019. Beograd –  Predstavnici mendažmenta MK Group učestvovali su na panelu u okviru Samita privrednih lidera regiona i predstavili planove MK Group.

Dušan Radičević, CFO MK Group, izjavio je da MK Group oprezno pristupa investicijama i da u narednom periodu planira da uloži 500 miliona evra u region, bez dodatnog zaduživanja. Jelena Galić, predsednica IO AIK Banke potvrdila je učešće na tenderu za Komercijalnu banku i naglasila da je širenje dugoročna strategija banke. Strahinja Marjanović, direktor MK Agriculture, istkao je da su prinosi MK Group za 20, 30 % viši u odnosu na srpski prosek i da su na nivou evropskih zemalja poput Nemačke i Holandije. Mohan Shestha, direktor Carnexa pomenuo je novu liniju Vege humus koju kompanija proizvodi sa željom da zadrži verne potrošače koji poste ili iz nekog razloga nisu u mogućnosti da jedu meso.

Samit privrednih lidera regiona, održan je u organizaciji nedeljnika NIN i regionalnog trgovačkog magazina InStore, a okupio je biznis elitu regiona i predstavnike ključnih međunarodnih finansijskih institucija.