X

MK Group najveći izvoznik domaćeg agrara

MK Group najveći izvoznik domaćeg agrara

14.02.2017

Srbija je prošle godine izvezla 3,2 miliona tona žitarica, od čega je za gotovo 25 odsto zaslužna kompanije MK Group.

U spoljnotrgovačkoj razmeni srpski agrar je, za razliku od drugih grana, tokom 2016. godine ostvario dobre rezultate. Evropi i svetu smo prodali poljoprivredno-prehrambenih proizvoda za 16,20 odsto više nego tokom prethodne godine – požnjeveno je 3,1 miliona t pšenice, 8 miliona t kukuruza, 650.000 t suncokreta i 630.000 t soje.

Vodeće mesto u izvozu u svim kategorijama žitarica bez sumnje zauzela je naša kompanija MK Group sa svojim kompanijama MK Commerce i Agroglobe. Ukupan izvoz svih žitarica u Srbiji za 2016. godinu iznosio je 3.213.627 t, od čega gotovo 25% otpada na izvoz kompanija koja se nalaze u našem sistemu.

 „Ostvaren izvoz je rezultat velikog rada, ali i tridesetogodišnjeg iskustva kompanije i menadžmenta  u oblasti agrara. Ovo bogato iskustvo prenosimo na obrađivanje više od 40.000 ha zemlje u Srbiji i Ukraijni. Napominjem da kompanija MK Group ima pouzdane i svetski priznate partnere poput kompanija Cargill, ADM, Nidera i drugih. Ističem da kompanija poseduje skladišne kapacitete od 500.000 t, koji su raspoređeni na gotovo svakih 14 km širom Vojvodine. Ovde treba dodati i kapacitete silosa za šećer, koji iznose 300.000 tona. Podsećam da kompanija MK Group ima vertikalno integrisan proces proizvodnje i da to više i nije tajna našeg uspeha i titule najveće poljoprivredne kompanije u Srbiji, a i šire „, izjavio je Nemanja Vuković, jedan od izvršnih direktora kompanije MK Commerce i član Borda za poljoprivredu i trgovinu kompanije MK Group.