X

MK Group obradovala najmlađe i najhrabrije borce paketićima

MK Group obradovala najmlađe i najhrabrije borce paketićima

27.12.2022

Naša kompanija organizovala je dodelu novogodišnjih paketića za decu iz Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR. Druženje u prazničnoj atmosferi upriličeno je u Roditeljskoj kući u Novom Sadu, a ceremoniju je upotpunilo prisustvo Deda Mraza.

U ime MK Group, poklone je deci uručio Jovan Purar, direktor društva i direktor sektora pravnih i opštih poslova MK Group. „Praznici su period kada se porodice tradicionalno okupljaju i uživaju u vremenu koje provode zajedno. Onima koji su prošli kroz period borbe i neizvesnosti, ovo doba godine ima još veći značaj. Kompanija MK Group godinama podržava Udruženje i naše najmlađe borce i ponosni smo na dugogodišnju saradnju koju imamo sa NURDOR-om. Unapređenje kvaliteta lečenja i života dece obolele od raka u Srbiji zajednička je misija svih nas kojoj svako može doprineti na svoj način“, rekao je ovim povodom Jovan Purar, direktor društva i direktor sektora pravnih i opštih poslova MK Group.

U susret praznicima, naša kompanija se u saradnji sa NURDOR-om potrudila da se mališani i njihovi roditelji osećaju što prijatnije.

„Veliko hvala MK Group koja nam je i ove godine, tradicionalno, donirala prelepe paketiće. Nemamo dovoljno adekvatne reči da zahvalimo na svemu što ste za mališane i naše udruženje učinili za poslednjih deset godina, koliko traje naša saradnja. Hvala što ste društveno odgovorna kompanija i što ste prepoznali NURDOR kao partnera u stvaranju boljeg sveta za naše najmlađe borce“, istakla je Joland Korora, predsednica Upravnog odbora NURDOR-a.

“Praznici su lep povod za druženje i darivanje. Hvala MK Group koja je još pre 10 godina učinila veliko delo doniranjem roditeljske kuće onima kojima najviše treba, a to su deca obolela od malignih bolesti, hrabri borci. Postojanje roditeljske kuće je od posebnog značaja, jer se deca i roditelji bolje osećaju u ovako prijatnom okruženju i lakše podnose dalje lečenje koje je najčešće dugotrajno”, izjavila je prof.dr Gordana Vilotijević Dautović, upravnica Klinike za pedijatriju Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

Prva roditeljska kuća na teritoriji Vojvodine osnovana je 2013. godine u Novom Sadu, kada je Miodrag Kostić, predsednik MK Group, svoju porodičnu kuću vrednu 1,5 milion evra, ustupio na korišćenje Institutu za zdravstvenu zaštitu, dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, u saradnji sa NURDOR-om. Namenjena je deci koja dolaze iz unutrašnjosti u pratnji roditelja, tokom njihovog lečenja od malignih oboljenja, a ovakav vid smeštaja jedan je od oblika psiho-socijalne podrške, koji igra važnu ulogu u procesu izlečenja. Do sada je, pod okriljem ovog doma, svoje mesto našlo više od 120 porodica.