X

MK Group sistemu 32 priznanja

MK Group sistemu 32 priznanja

13.07.2021

Novosadski sajam je i ove godine dodelio važna priznanja za kompanije čiji se proizvodi posebno ističu svojim kvalitetom. Kompanije članice MK Group, Carnex i Flora, koja posluje pod okriljem PIK Bečej, osvojile su 32 prizanja.

Carnex je nagrađen Velikim šampionskim peharom za vrhunski kvalitet i širok asortiman proizvoda. Zlatnu medalju osvojio je 21 Carnexov proizvod, a 6 je nagrađeno srebrnom medaljom.

„Carnex je omiljeni brend koji je sinonim za pouzdanost i tradicionalan kvalitet proizvoda koji čuvamo već više od 60 godina i koji prepoznaju generacije potrošača. Neki od njih su i danas šampioni kvaliteta, kao što su Delikates viršla i Jetrena pašteta, koji su već decenijama sinonimi za čitave kategorije. Osim toga, nagrade su za nas uvek podstrek da istrajemo i budemo još bolji u našoj misiji da potrošačima uvek pružimo visoko kvalitetan proizvod”, izjavila je Biljana Marković, direktorka razvoja i kvaliteta Industrije mesa Carnex.

Kompanija Pik Bečej pod čijim okriljem posluje fabrika za preradu voća i povrća Flora, osvojila je prvo mesto u pet kategorija: brzo smrznuti grašak, brzo smrznuti kukuruz šećerac, brzo smrznuta špargla, brzo smrznuta boranija žuta i sterilisan grašak.

„Priznanja Novosadskog sajma koja smo osvojili predstavljaju dokaz našeg kontinuiranog praćenja i unapređenja kvaliteta rada. Ponosni smo na to što, pažljivim pristupom i detaljnim ispitivanjima, sve vreme podižemo standard u proizvodnji i preradi smrznutog povrća, a tome ćemo svakako biti posvećeni i ubuduće”, rekla je Milica Popović, šef laboratorije i kontrole kvaliteta kompanije Flora.

Ono što izdvaja kompaniju Flora jeste konstantno ulaganje u proizvodne kapacitete, inovativnost, ali i pouzdanost u radu.

„Primenom savremene tehnike i tehnologije, u fabrici Flora se na godišnjem nivou preradi oko 12 000 tona povrća. Proizvodi su isključivo od prirodnih sirovina, sa prirodnim začinima, konzervisani fizičkim putem, toplotom i hladnoćom, bez dodatih aditiva, veštačkih boja, aroma i konzervansa. Nove nagrade koje smo osvojili rezultat su upravo ovih vrhunskih odlika našeg poslovanja”, istakla je Olivera Baturan, menadžer proizvodnje kompanije Flora.