X

MK Group ulaže blizu pola miliona evra u solarne panele hotela Kempinski Adriatic

MK Group ulaže blizu pola miliona evra u solarne panele hotela Kempinski Adriatic

02.09.2022

Naš hotel se ističe kao jedan od prvih hotela na Jadranu koji koristi solarne panele za proizvodnju električne energije

Naš hotel Kempinski Adriatic ide u korak s globalnim trendovima koji podstiču proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora i ističe se kao jedan od prvih hotela na Jadranu koji koristi solarne panele za proizvodnju električne energije.

„Podstaknuti globalnim trendovima, ovom investicijom smo odlučili da uložimo u dugoročni razvoj i na najbolji mogući način iskoristimo položaj našeg hotela, uz istovremenu zaštitu prirodnih bogatstava koja nas okružuju. Ovim projektom želimo da se pozicioniramo kao jedan od vodećih pokretača ekološke osvešćenosti u sektoru hotelijerstva i turizma“, poručuje generalni menadžer hotela Kempinski Adriatic, Željko Stašević.

Visina investicije ovog projekta iznosi blizu pola miliona evra, a zahvaljujući povoljnom geografskom položaju hotela Kempinski Adriatic, kao i klimi severozapadne Istre, očekuje se još ozbiljnija proizvodnja ove vrste električne energije. Ukupan kapacitet iznosi 395 kW, s tendencijom da se u budućnosti ostvari i preko 600 kW. Solarni paneli su postavljeni na hotelu, kongresnom centru, ali i na Kempinski vilama – sve u cilju održivog razvoja poslovanja hotela.

Hotel Kempinski Adriatic i svi ostali objekti u sklopu Resorta su u julu postali deo programa “ZelEn – prijatelj prirode”, koji od snabdevača primaju isključivo električnu energiju proizvedenu iz obnovljivih izvora. Na ovaj način postiže se ostvarivanje efikasnosti u svakom segmentu poslovanja, održivom razvoju, energetskoj delotvornosti i kontinuiranom unapređivanju dobre prakse upravljanja resursima.