X

MK Group uručila ključeve kuće za mlade Sos Dečijem selu Kraljevo

MK Group uručila ključeve kuće za mlade Sos Dečijem selu Kraljevo

15.04.2013

Predsednik Republike Srbije, Tomislav Nikolić i predsednik MK Group Miodrag Kostić, svečano su uručili ključeve novog doma SOS dečijeg sela u Kraljevu. MK Group u maju mesecu donirala je oko 220 hiljada evra za izgradnju kuće od 340 kvadratnih metara, koja će od danas biti novi dom za petnaest tinejdžera.

 

– Kao roditelj slobodno mogu reći da nema većeg zadovoljstva kada vidite bezbrižne osmehe na licima najmlađih, vaše dece. Puno mi je srce kada znam da će od danas petnaest tinejđera imati svoj krov nad glavom. Verujem da je svako, u odnosu na sopstvene mogućnosti, dužan da deo vrednosti koje je u toku svoje karijere stvorio, vrati društvenoj zajednici, na način na koji mu doliči. Ovo je samo još jedna potvrda da dobre namere MK Group ne završavaju samo na rečima, već ih dosledno sprovodimo u delo, kao što smo to radili i u prethodnih trideset godina –rekao je Miodrag Kostić, predsednik MK Group, dodajućida sva deca imaju jednako pravo na osnovne potrebe, a mi u MK Group nastojimo da im omogućimo da to pravo i ostvare. Zato nastojimo da boravak u ovoj kući pruži što bezbrižnije korake u budućnosti i da ostvaruju svoje ciljeve.

Ideja za ovakav projekat pokrenuta je u septembru 2011. godine. Čitav projekat započet je u novembru 2011. godine, kada je MK Group donirala oko 220 hiljada evra, za izgradnju kuće za mlade u SOS Dečijem selu u Kraljevu. Uz podršku opštine Kraljevo obezbeđeno je zemljište, za izgradnju kuće od 340 kvadratnih metara koji će udomiti zajednicu sa 15 tinejdžera, koji će konačno dobiti mogućnost za humaniji život. Tokom proleća, 25. maja 2012. godine postavljen je kamen temeljac, a 24. septembra 2012, postavljena je krovna konstrukcija kuće.