X

MK Mountain Resort – domaćin Samita skijališta Centralne Evrope – MoReSCE

MK Mountain Resort – domaćin Samita skijališta Centralne Evrope – MoReSCE

08.07.2013

Prvi Samit skijališta Centralne Evrope  pod nazivom MoReSCE održan je od 27. do 29. juna, na Kopaoniku, sa ciljem stvaranja platforme ekonomskog razvoja planinskih centara Centralne Evrope i edukacije zaposlenih u oblasti razvoja i promocije ovih turističkih destinacija.

Više od 130 delegata iz 13 zemalja razmenilo je znanja i iskustva, sa ciljem boljeg i bržeg razvoja ove oblasti turizma.

Samit je okupio predstavnike ski centara Evrope, proizvođače opreme neophodne za rad skijališta, planere, menadžere, investitore, kao i predstavnike gorskih službi spasavanja iz regiona. Kroz dvodnevni rad, tokom šest različitih panela diskutovalo se o primerima dobre prakse, infrastrukturi ski centara, novim trendovima i unapređenju ponude u ski centrima Jugoistočne Evrope. Samit su obeležila značajna imena kao što su g-din Damjan Pintar- podpredsednik Asocijacije ski centara Evrope, g-din Paul Mathews, g-din William S. Infante, stalni koordinator Ujedinjenih nacija u Srbiji, g-đa Sylvana Mestre, ispred Međunarodnog Paraolimpijskog komiteta, izvršni direktor Svetske turističke organizacije  g-din Frederic Pierret, g-din Goran Petković, državni sekretar  za turizam u Vladi republike Srbije i mnogi drugi. Na jednom od panela prisutnima se obratio i generalni direktor MK Mountain Resorta, g-din Nikola Avram, sa zapaženim izlaganjem na temu uspešnog modela strateškog razvoja kompanije MK Mountain Resort i destinacije Kopaonik.  Tokom trodnevnog skupa svi učesnici imali su priliku da se oprobaju u trci biciklima „Mountain break, powered by MoReSCE“, ali i da uživaju u svim sadržajima Grand Hotel & Spa**** .

Prvi “Sаmit skijаlištа Centrаlne Evrope – MoReSCE”održan je u organizaciji  Udruženja hotelijerа Kopаonik, JP Skijаlištа Srbije i Centra zа istrаživаnja i studije turizmа.