X

Novinari iz Novog Pazara i Prijepolja posetili Carnex

Novinari iz Novog Pazara i Prijepolja posetili Carnex

20.05.2013

Kompanija Carnex je polovinom aprila ugostila više od deset novinara iz Novog Pazara i Prijepolja, koji su tih dana boravili u Vojvodini kao gosti JP Vode Vojvodine, Vlade Vojvodine i Misije OEBS. Reč je o novinarima čija je oblast rada ekologija, te su zbog toga i posetili Carnex kao jednu od kompanija koja je u proteklom periodu dosta uložila u projekte i aktivnosti iz oblasti zaštite životne sredine.
Predstavnici JP Vode Vojvodine su novinare upoznali sa problemom koji postoji, a u vezi sa Velikim bačkim kanalom a stim u vezi su i odlučili da ih dovedu u Carnex, jer je reč o kompaniji koja je za ovu godinu najavila izgradnju postrojenja za primarni tretman otpadnih voda što će doprineti očuvanju ovog, jednog od najzagađenijih, vodotoka u Evropi.
Predstavnici novopazarskih i prijepoljskih medija nisu krili oduševljenje boravkom u Carnex-u, a kompaniju i aktivnosti u oblasti ekologije predstavili su im generalni direktor Hugh McReynolds i rukovodilac službe za zaštitu životne sredine Beata Fridrich.