X

Predsednik MK Grupe održao predavanje učesnicima Istraživačke stanice Petnica

Predsednik MK Grupe održao predavanje učesnicima Istraživačke stanice Petnica

02.09.2016

Nakon što je početkom leta MK Grupa uručila Istraživačkoj stanici Petnica donaciju od 2 miliona dinara, MK Group nastavlja sa aktivnostima, ali ovaj put u vidu deljenja najvažnijeg preduzetničkog resura – znanja.

Miograd Kostić, predsednik MK Grupe, održao je predavanje mladim umovima Srbije, učesnicima Istraživačke stanice Petnica i preneo svoja iskustva sa početka svoje preduzetničke karijere, ali i otkrio šta je to potrebno da bi pojedinac „zapao za oko“ budućem poslodavcu ili investitoru. On je naglasio da se preduzetništvo u Srbiji često pogrešno tumači. “Biti preduzetnik ne znači samo imati svoju firmu i imati mnogo novca. U današnje vreme digitalne revolucije i brzih promena na tržištu, koja su potpuno promenila način poslovanja, za uspeh je dovoljna dobra ideja i inovativan način da se ona realizuje”, poručio je g. Kostić.

Istraživačka stanica Petnica je najveći centar ovoga tipa u čitavoj južnoj i jugoistočnoj Evropi. Svake godine kroz preko 160 različitih kurseva, kampova i seminara IS Petnica prođe oko 3,000 mladih iz preko 500 škola iz svih delova Srbije. Petnica pruža podršku naučnoj nastavi u preko 400 škola i danas je važan autentični nacionalni brend.