X

Prestižne nagrade za MK Group na Novosadskom sajmu poljoprivrede

Prestižne nagrade za MK Group na Novosadskom sajmu poljoprivrede

01.06.2022

Na 89. međunarodnom Novosadskom sajmu poljoprivrede, kompanija MK Group imala je istaknuto predstavljanje zahvaljujući svojim kompanijama članicama, koje su dobile 46 priznanja za svoje proizvode u različitim kategorijama.

Industrija mesa Carnex je na sajmu osvojila Veliki šampionski pehar za vrhunski kvalitet i širok asortiman proizvoda, 12 Velikih zlatnih medalja, 22 zlatne medalje, a čak 9 proizvoda je ponelo titulu Šampiona grupe proizvoda, dok je Flora, koja posluje pod okriljem kompanije PIK Bečej, članice MK Group, osvojila nagrade u kategorijama Smrznuti grašak 450g, Smrznuti kukuruz šećerac 450g i Sterilisani kukuruz 425ml.

Posebno nam je drago da je naša Jetrena pašteta i ove godine osvojila Veliku zlatnu medalju i ponela titulu Šampiona kvaliteta cele grupe pašteta, i tako još jednom pokazala da je neprikosnoveni lider u svojoj kategoriji. Carnex Jetrena pašteta je najbolji primer istinskog poverenja potrošača u brend, koji je uspeo da ostane autentičan više od 60 godina i da neguje originalan Carnex ukus i kvalitet, koji potrošači poštuju“, izjavila je Tamara Penjić, izvršna direktorka Industrije mesa Carnex, tokom uručivanja nagrada u Novom Sadu. U razvoj poslovanja Industrije mesa, MK Group, u okviru koje posluje kompanija Carnex, do sada je uložila 85 miliona evra.

Ponosni smo što je Novosadski sajam poljoprivrede i ove godine prepoznao kvalitet naših zamrznutih i sterilisanih proizvoda i dodelio nam zlatne medalje za kvalitet baš u ove tri kategorije. Zamrznuti grašak i kukuruz, kao i sterilisani kukuruz, artikli su koji su prepoznati među potrošačima kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu. Pored tradicionalnog izvoza proizvoda na tržište Ruske federacije, Flora svoje proizvode izvozi u zemlje regiona, na tržište Evropske unije, Bliskog istoka, kao i Južne Amerike”, izjavio je Zoran Krunić, komercijalni direktor PIK Bečej, u čijem sastavu posluje Flora.

Nagrade dodeljene MK Group na Novosadskom sajmu poljoprivrede kao jednom od najznačajnijih agrobiznis događaja centralne i jugoistočne Evrope, predstavljaju još jedan pokazatelj liderske pozicije ove kompanije u oblasti poljoprivrede širom regiona.