X

Reciklaža produžava život planete, dajte i Vi svoj doprinos

Reciklaža produžava život planete, dajte i Vi svoj doprinos

20.05.2013

Bez različitih elektronskih i električnih, kao i svetlosnih uređaja savremen život je prosto nemoguće zamisliti. Kada EE otpad i otpadna rasveta postanu neupotrebljivi pretvaraju se u opasan otpad okome se treba pobrinuti.

Kompanija Carnex ima dugogodišnje iskustvo uspešnog organizovanog sakupljanja i reciklaže navedenih vrsta opasnog otpada preko ovlašćenih operatera. 2012. godinu u oblasti upravljanja otpadom Kompanija Carnex je završila reciklažom elektronskog i električnog otpada, dok početak 2013. godine započinje reciklažom otpadne rasvete. Vredi napomenuti najznačajnije materijale ove vrste otpada, kao što su štampači, kućišta od kompjutera,rashladni uređaji, džepni i stoni digitroni, električni kablovi, utičnice, motori i ventilatori, klima uređaji, mobilni telefoni, odnosno sijalice i otpadne fluorescentne cevi, itd.

Otpadne neonke i sijalice su sakupljene u posebnim nepropusnim sanducima i na ovaj način je sprečeno njihovo lomljenje, odnosno zagađenje životnog okruženja, s obzirom da se otpadno staklo i plastika teško ili uopšte ne razgrađuju u životnoj sredini, a teški metali koji se nalaze u neonkama i sijalicama prodiru i zagađuju zemljište i spiranjem mogu dospeti i do podzemnih voda.

Pravilnim upravljanjem i reciklažom preko ovlašćenih operatera dajemo svoj doprinos očuvanju kako radnog tako i životnog okruženja.

Reciklaža produžava život planete, dajte i Vi svoj doprinos.