X

Tradicionalni pokloni MK Group za decu NURDOR-a

Tradicionalni pokloni MK Group za decu NURDOR-a

25.01.2024

MK Group organizovala je još jednu tradicionalnu dodelu novogodišnjih poklona za decu iz Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka – NURDOR, u Roditeljskoj kući u Novom Sadu. Tom prilikom uručeni su poklon vaučeri u vrednosti od 320.000 dinara.

Slobodan Košutić, generalni direktor kompanije Sunoko koja posluje u okviru MK Group, simbolično je uručio darove. „ MK Group duže od jedne decenije podržava NURDOR i Roditeljsku kuću u Novom Sadu u kojoj naši mališani vode svoje najvažnije životne borbe. Trudimo se da im dane koje ovde provode ulepšamo različitim aktivnostima i da im pružimo punu podršku da izađu kao pobednici. Iako su praznici iza nas, vreme darivanja ne prestaje i nadamo se da će pokloni obradovati naše mališane”, izjavio je Slobodan Košutić.

Joland Korora, predsednica Upravnog odbora NURDOR-a, tim povodom zahvalila se kompaniji MK Group i porodici Kostić. „Darivanje porodične kuće gospodina Miodraga Kostića 2013. godine našem udruženju NURDOR samo je početak divne saradnje koja je vremenom prerasla u veliko prijateljstvo. Zahvaljujemo se na podršci koju nam MK Group pruža već 11 godina na različite načine, uključujući i donacije. Izuzetno smo ponosni na ukazanom poverenju i ovu kuću čuvamo kao svetinju”, poručila je Korora.

Miodrag Kostić, predsednik i osnivač MK Group, kao Zadužbinu porodice Kostić ustupio je svoju porodičnu kuću vrednu 1,5 milion evra na korišćenje Institutu za zdravstvenu zaštitu, dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, u saradnji sa NURDOR-om. Ovo je prva roditeljska kuća na teritoriji Vojvodine koja je osnovana 2013. godine u Novom Sadu. Namenjena je deci koja dolaze iz unutrašnjosti u pratnji roditelja, tokom lečenja od malignih oboljenja. Ovakav vid smeštaja jedan je od oblika psiho-socijalne podrške i ima značajnu ulogu u procesu izlečenja. Svoje mesto u ovom domu do sada je pronašlo 160 porodica, a tokom 2023. godine Roditeljsku kuću koristilo je osam mališana sa svojim roditeljima.